RS Technics – Sensoren en Electronica.


08
mrt

RS Technics en de scheepvaart

Temperatuursensoren toegepast in de wereld van de scheepvaart dienen vaak onder extreme belastingen te blijven functioneren. Met name de controle van de temperatuur van schroefaslagers (stern tubes) en de controle van de temperatuur van de uitlaatgassen (exhaust) zijn van essentieel belang. Immers, bij oververhitting is er of geen voortstuwing meer van het schip omdat de schroef niet meer draait; of de motor(en) vallen geheel uit door oververhitting in de motor zelf. 

RS Technics heeft, speciaal voor plaatsen waar sensoren aan extreme belastingen bloot staan, de zogenaamde “S”-sensoren ontwikkeld. Deze temperatuursensoren zijn trillingsbestendig en bestand tegen hoge temperaturen. Verschillende instanties (wereldwijd) hebben hun goedkeuring gegeven aan deze speciale temperatuur sensoren van RS Technics b.v. 

Zo noemen wij het approval van Lloyds, van ABS (American Bureau of Shipping) en RINA. 

Wereldwijd hebben vele scheepswerven, scheepsbevoorraders, cargadoors en machinebouwers reeds gebruikt gemaakt van dit unieke produkt. Zo is recentelijk gebleken dat RS Technics de enige leverancier is die kon beantwoorden aan de vraag naar een Lloyds gecertificeerde temperatuursensor, met 2 PT-100 elementen in een dubbele 4-draads aansluiting! 

Maar ook maken wij voor dezelfde sector speciale cargo sensoren. Regelmatig worden we geconfronteerd met de vraag of tijdens de vaart de lading gecontroleerd kan worden op bijvoorbeeld broei of oververhitting. Dit zijn vaak klantspecifieke oplossingen (tailor made) en tot op heden zijn wij er steeds weer in geslaagd geschikte oplossingen hiervoor te vinden.

De controle van de lagers (lagerschalen) is een heel ander verhaal. Er moeten in ieder schip op een verantwoorde manier meters overbrugt worden. Wij passen speciaal flexibel RVS toe met een dikte van slechts 3mm waar twee PT-100 signalen door afgelezen kunnen worden. Qua installatie en duurzaamheid kunnen we spreken over de beste investering voor dit geld. 

Vele klanten uit de scheepvaart hebben zich reeds verbaast over de snelheid van leveren almede over het participatievermogen (meedenken in oplossingen) welke RS Technics b.v. aan de dag heeft gelegd.

Laat een reactie achter.

RS Technics – Sensoren en Electronica. met behulp van Wordpress en Navigation Theme.
content (c) 2009 RS Technics BV - Roden - Netherlands