RS Technics – Sensoren en Electronica.


06
okt

Leiding en buis PT-100 sensor

Leiding en buis PT-100 sensor

Pas geleden ontvingen wij de vraag of het ook mogelijk was om in het midden van een leiding een PT100 temperatuurmeting te verrichten. De bedoeling was om op het punt waar 2 leidingen bij elkaar kwamen de vloeistoftemperatuur te meten. Daarbij mocht de doorstroming niet in gevaar komen tevens moest de buissensor door de klant zelf in diepte instelbaar zijn. Met als belangrijkste kanttekening dat men de sensor binnen 24uur op locatie moest kunnen inbouwen.

Hierop hebben een een inschroefsensor gemaakt die op insteek/diepte instelbaar is en zo precies op het punt uit komt waar de 2 leidingen samen komen. Dit soort sensoren maken wij buiten de PT-100 elementen ook in thermocouple voor u. Deze specifieke sensor is niet voor sanitaire en HACCP doeleinden geschikt maar een dergelijke sensor die binnen de HACCP richtlijnen moet vallen is ook probleemloos leverbaar. Deze laatste maakt RS Technics wekelijks voor onder andere de zuivelindustrie. Hierbij is bijvoorbeeld het schroefdraad gelijk aan de wanddikte van de leiding (daar waar mogelijk)

Samenstelling van deze leidingsensor is als volgt.
* Materiaal RVS316.
* Het een lengte van 30mm en een diameter van 4mm.
* Temperatuurbereik/inzet: Geschikt tot 300°C
* Sensortype: PT-100 / 3-leider (ook leverbaar in Thermokoppel)
* Overige: Ontwikkel-, Productie-, en Levertijd: 1 werkdag!

Mocht u zelf ook opzoek zijn naar een dergelijke (spoed)oplossing, neemt u dan contact op de verkoopafdeling van RS Technics. Hier onder treft een een aantal foto’s aan van de desbetreffende sensor.

leiding-2leiding-1leiding-3

Laat een reactie achter.

RS Technics – Sensoren en Electronica. met behulp van Wordpress en Navigation Theme.
content (c) 2009 RS Technics BV - Roden - Netherlands